Home Crematie Tarieven Urnen Assieraden Persoonlijke gedenken Contact Menu

DCMB logo

Home     Urnen     Gedenksieraden    Persoonlijke gedenken     Routebeschrijving

Natuurgebied De Kampina

Dierencrematorium Midden Brabant ligt aan de rand van het prachtige Brabantse natuurgebied De Kampina.

De Kampina
Kogelvangersven

Bosgebied

De Kampina is een natuurgebied met bos, heide en beekdalen in de provincie Noord-Brabant, gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk. De naam verwijst (in het Latijn) naar de streek de Kempen. Het is een zeer gevarieerd leefgebied voor dieren, planten en paddenstoelen.

Ontdek uitgestrekte heidevelden en vennen en geniet van rust en ruimte op de Kampina. Het landschap wisselt van bos naar open heide en van vennen naar stuifzandheuvels. Ieder seizoen is hier anders! In het voorjaar geven de bloeiende krentenbomen de bossen iets sprookjesachtig. In de zomer is het genieten van in de wind wiegend veenpluis, jubelende veldleeuweriken en het gezoem van bijen boven de paars bloeiende heide.

Wandelroutes

Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet (honden zijn welkom, mits aangelijnd) in het bosgebied, waaronder de Huisvennenroute á 6.67 km en de Van Tienhovenroute (rolstoelvriendelijk) á 2.7 km. Deze routes starten vanaf Parkeerplaats Huisvennen - Roond (bij het verzetsmonument).

U kunt ook onderstaande herdenkingsroute lopen startend vanaf de parkeerplaats aan het eind van de straat Het Loo (150m voorbij het dierencrematorium), deze route is ongeveer 2.4 km (± 40 min).

Wandelrouteterug© DCMB - Dierencrematorium Midden Brabant - Bernard Maton
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@dcmb.nl
Laatste wijzigingen januari 2020