DCMB logo

Home     Urnen     Gedenksieraden    Persoonlijke gedenken     Routebeschrijving

Groen en Duurzaam

Aangezien dier en milieu hoog in het vaandel staan bij ons hebben wij geïnvesteerd in een duurzaam en milieuvriendelijk dierencrematorium.

Zonnepanelen
Zonnepanelen op het dak van het dierencrematorium

Zonnepanelen

Sinds 2013 is het dak voorzien van zonnepanelen. Hiermee wekken wij volledig onze eigen groene stroom op, waardoor ons elektriciteitsverbruik nihil is.

Zonneboiler

Ook kunnen wij met trots melden dat in 2014 het systeem is uitgebreid met een zonneboiler collector van maar liefst 1000 liter waterinhoud. Hiermee wordt de warmte van de zon opgevangen om warm water te produceren voor verwarming van het gebouw. Hierdoor wordt er vele malen minder m3 aardgas verbruikt en dringen wij het gebruik van fossiele brandstoffen binnen ons bedrijf nog meer terug.

Crematie oven

Onze crematie ovens zijn van hoogwaardige Nederlandse makelij, lokaal en duurzaam geproduceerd door een gerenommeerd ovenbouwer. Uiteraard voldoen onze installaties ruimschoots aan de strengste Nederlandse én Europese wetgeving en eisen en worden ze jaarlijks hierop gekeurd & gecontroleerd.

Biologische urnen

Naast alle besparende maatregelen hebben we ook verschillende biologische urnen in ons assortiment. Dit zijn urnen die 100% biologisch afbreekbaar en oplosbaar zijn. Ideaal voor bijvoorbeeld begraven of verzinking in water.

Bomen & bijen

In 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met een Boxtelse imker die enkele bijenvolken heeft om zo de bestuiving te bevorderen. Tegelijkertijd hebben we een gevarieerde mix van verschillende fruitbomen, waaronder peer- & appelbomen, geplant rondom ons bedrijf om ook de biodiversiteit te stimuleren.

Bijen Bloesem Peren
Bijen, bloesem & vruchtvorming van de fruitbomen

Natuurlijke begrazing

Sinds vele jaren maken wij gebruik van natuurlijke begrazing van de grasvelden rondom het bedrijf. Er is gekozen voor begrazen als milieuvriendelijk alternatief voor maaien, aangezien dit de kwaliteit van het gras ten goede komt en er geen overtollig maaisel blijft liggen. Uiteraard is het ook gewoon heel mooi en leuk om de damherten te zien.

Damhert
Jong damhertjeterug© DCMB - Dierencrematorium Midden Brabant - Bernard Maton
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@dcmb.nl
Laatste wijzigingen augustus 2020